BodyRituals

Massage

Mijn Reis

RouwWerk

Er zit veel verscholen

in ons lichaam…

“Mijn verdriet springt als een puppy om mij heen…
En het loopt naast mij”

Door de massage kom ik tot rust.
Coby is rustig en ik voel dat ze mij begrijpt

Zit je op dit moment in de herfst van je leven?  
Zoek, of heb je de moed om los te laten?
Ben je gewild of ongewild afscheid aan het nemen van iets of iemand?
Ben je aan het rouwen, of wil je graag rouwen en weet je niet hoe?
Dan kun je daar steuntje bij gebruiken.
In woord, maar ook in aanraking.

Wanneer je bij mij komt gebeurt het meeste in stilte. Ik nodig je uit om het verlies, de rouw te voelen in je lijf, je lichaam en je ziel. Er is zeker ruimte voor je verhaal maar ik hoef niet gelijk je hele verhaal te weten. Je mag zijn op de tafel. Niet alles hoeft benoemd te worden.

Ik nodig je uit om er mee in contact te komen om daarvanuit je lijf te voelen.

Ik werk met geleide meditaites, aanraken in aandacht en saemn gaan we onderzoeken wat bij je past en wat helend is voor jou.

De vraag “wat voel je” zal ik wel stellen.. maar het antwoord hoef ik niet altijd te weten, als dat je weer in je hoofd brengt. Het antwoord kan ook zijn.. warm, of buik.. of Italië.

Wil je eerst even face time afspraak maken? Stuur mij een berichtje.

Massage

Hoe fijn is het om tijd voor jezelf te hebben, even niks moeten. Zijn met wat is. Is er een traan, dan is er traan. Voel je een vermoeid lichaam, dan kan ze tot rust komen. Wil je iets kwijt over je verhaal. Dan is er ruimte voor, wil je gewoon stilte dan kan dat ook. We rouwen elk op ons eigen manier. Ik geef graag gehoor aan die van jou.

Verbonden

Soms organiseer ik een rouwcirkel. Rouwen kunnen we om veel dingen doen, we hebben erkende en niet erkende rouw. Soms is het door middel van het schrijven van een rouwbrief of een geleid gedicht. Soms door een stilte wandeling. Het aanbod gaat via het RituelenCentrum.

Ritueel

Wanneer we in onze eerste rouwtijd staan, dan staan we op scherp. De woorden komen zo duidelijk binnen. Hoe er gekeken wordt wat er gezegd of juist niet gezegd is. Wanneer iets niet rond is dan kunnen we met een ritueel het wel rond krijgen. De speech die niet gegeven is, het gebaar wat niet is ontvangen. Dit aanbod gaat via het RituelenCentrum.nl

Mijn rouwreis…

We hebben allemaal een rouwreis in ons leven, een zachte hand daarbij is ondersteunden. Rouw doe je niet alleen, dat doe je samen.

Toen mijn opa stierf was ik opgelucht. Eindelijk eens iemand die “normaal” overleed. Daarvoor was het een klasgenootje die te jong was, een medescholier die verongelukt was en een oudschaatsvriendinnetje die het leven was ontnomen. En later als student koos een huisgenoot om het leven te verlaten.

Mijn schoonvader heeft een acute hartstilstand gekregen waar ik en mijn zoon bijwaren. Dit heeft veel inpact op mij gehad. Nu jaren later voel ik meer en meer welk gemis ik heb ervaren in de ondersteuning. Ik heb geleerd “verdriet doe je niet alleen, verdriet doe je samen”.

Ja, ik ben ervaringsdeskundig in rouw, net als zoveel. En door wat ik doe in het leven, veelal zielenwerk kan ik er zijn voor jou. Ik zorg voor mijn eigen RouwWerk

Massage bij ziekte, en dan niet bij een verkoudheid, maar bij chronische ziekte. In mijn omgeving hoor ik de uitdagingen die chronisch ziek zijn met zich meebrengen. Zeker als deze onzichtbaar is, is het leven een behoorlijke uitdaging. Zijn wie je bent, zonder slachtoffer te zijn is wat ik je wil aanbieden.

Rouw, ziekte, verlies en sterven zijn is voor iedereen een rode draad in het leven, we worden allemaal een keer geboren en gaan allemaal een keer dood.

Ons rouwverhaal is anders, we maken allemaal rouw in meer of mindere mate mee.

Ik werk ook op verschillende manieren met rouwende mensen. Voor mij is rouw een eeuwig durend labyrint. Je stapt er in, komt dichtbij het centrum en je bent er zo weer van af.

Rouwende mensen komen op verschillende manieren bij mij binnen in de praktijk. Soms via het RituelenCentrum omdat ik een uitvaart heb begeleid of een rouwritueel heb ontworpen. Rouw heeft verschillende lagen die mogen aangeraakt worden.

Door woord, vorm en aanraking. Door stilte en een luisterend oor.

Stuur een berichtje en we kijken of we bij elkaar passen.

 

 

Home

Aanbod

Wie is Coby

Stel hier je vraag!