Massage

Mijn Reis

Massage bij rouw

RouwWerk

Er zit veel verscholen

in ons lichaam…

“Mijn verdriet springt als een puppy om mij heen…
En het loopt naast mij”

Door de rouwmassage kom ik tot rust.
Coby is rustig en ik voel dat ze mij begrijpt

Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw

Ben je momenteel in de herfst van je leven?

Heb je de moed om te omarmen en los te laten?

Neem je bewust of onbewust afscheid van iets of iemand?

Ervaar je rouw, of wil je rouwen maar weet je niet hoe?

In dat geval kan een helpende hand van pas komen.

Zowel in woord als via massage.

Bij een rouwmassage bij mij is er ruimte voor vertraging en stilte. Ik nodig je uit om rouw, gemis en verlies te voelen in je lichaam en ziel. Tijdens de massage is er gelegenheid om je verhaal te delen, maar jij bepaalt het tempo. Wees vooral aanwezig op de tafel; niet alles hoeft benoemd te worden.

Ontdek wat er in je leeft en voel dit vanuit je lichaam.

Ik maak gebruik van geleide meditaties, aanraking met aandacht en samen onderzoeken we wat helend is voor jou.

Op diverse manieren ondersteun ik mensen in rouw. Van rituelen tot massages, van het vinden van woorden tot het uiten van gevoelens. Rouw is voor mij een oneindig labyrint. Je stapt erin, komt dicht bij het centrum en raakt er vervolgens weer uit. Om er weer contact mee te maken.

Mensen in rouw vinden op verschillende manieren hun weg naar mijn praktijk. Soms via het RituelenCentrum, een doorverwijzing na een door mij begeleide rouwritueel. Rouw kent vele lagen die aangeraakt mogen worden.

Via woorden, vormen en aanraking, stilte en een luisterend oor.

Ik zal vragen “wat voel je?”  Het antwoord hoef ik niet altijd te weten als dat je terugbrengt naar je gedachten. Het antwoord kan simpelweg zijn… warm, buik, of Italië.

Wil je eerst een FaceTime-afspraak maken? Stuur me een berichtje.

Massage

Hoe fijn is het om tijd voor jezelf te hebben, even niks moeten. Zijn met wat is. Is er een traan, dan is er traan. Voel je een vermoeid lichaam, dan kan ze tot rust komen. Wil je iets kwijt over je verhaal. Dan is er ruimte voor, wil je gewoon stilte dan kan dat ook. We rouwen elk op ons eigen manier. Ik geef graag gehoor aan die van jou.

Verbonden

Soms organiseer ik een rouwcirkel. Rouwen kunnen we om veel dingen doen, we hebben erkende en niet erkende rouw. Soms is het door middel van het schrijven van een rouwbrief of een geleid gedicht. Soms door een stilte wandeling. Het aanbod gaat via het RituelenCentrum.

Ritueel

Wanneer we in onze eerste rouwtijd staan, dan staan we op scherp. De woorden komen zo duidelijk binnen. Hoe er gekeken wordt wat er gezegd of juist niet gezegd is. Wanneer iets niet rond is dan kunnen we met een ritueel het wel rond krijgen. De speech die niet gegeven is, het gebaar wat niet is ontvangen. Dit aanbod gaat via het RituelenCentrum.nl

Mijn rouwreis…

We hebben allemaal een rouwreis in ons leven, een zachte hand daarbij is ondersteunden. Rouw doe je niet alleen, dat doe je samen.

Ons rouwverhaal is anders, we maken allemaal rouw in meer of mindere mate mee.

Rouw, ziekte, verlies en sterven zijn is voor iedereen een rode draad in het leven, we worden allemaal een keer geboren en gaan allemaal een keer dood.

Toen mijn opa stierf was ik opgelucht. Eindelijk eens iemand die “normaal” overleed. Daarvoor was het een klasgenootje die te jong was, een medescholier die verongelukt was en een oudschaatsvriendinnetje waarvan het leven was ontnomen. En later als student koos een huisgenoot om het leven te verlaten.

in 2012 kreeg mijn schoonvader heeft een acute hartstilstand gekregen waar ik en mijn zoon bijwaren. Dit heeft veel inpact op mij gehad. Nu jaren later voel ik meer en meer welk gemis ik heb ervaren in de ondersteuning. Ik heb geleerd “verdriet doe je niet alleen, verdriet doe je samen”.

In mijn omgeving hoor ik de uitdagingen die chronisch ziek zijn met zich meebrengen. Zeker als deze onzichtbaar is, is het leven een behoorlijke uitdaging. Zijn wie je bent, zonder slachtoffer te zijn is wat ik je wil aanbieden. Er is ruimte om het gemis te voelen zonder het te bagataliseren of weg te wuiven.

 

 

 

Home

Aanbod

Wie is Coby

Stel hier je vraag!