Door aanraking en woord weer in contact komen met je lijf en hoofd.

Alkmaar

Door aanraking en woord weer in contact komen met je lijf en hoofd.

Alkmaar

Wat kun je tijdens een sessie met mij verwachten?

Je bent opzoek naar een massagevorm die bij je past. Een vorm waar jij je thuis bij voelt.

De reden die je hebt kan heel verschillend zijn. En een praktijk uitzoeken kan reuze spannend zijn!

Mensen komen bij mij voor een holistische massage bij mij omdat ze voelen dat er meer is dan alleen technische handelingen en technieken. Jouw zijn is lichaam en geest. Body and mind. Die verdienen beide aandacht tijdens een sessie.

De opbouw van een massagesessie.

We maken een afspraak via een mail, appje of bellend. Jij vertelt wat je nodig hebt, ik bied verschillende vormen aan en we zoeken samen welke het beste past bij jou. Misschien weet je het gewoon niet! Ik help je er graag bij, ik weet welke vragen ik moet stellen om samen tot een vorm te komen. En op dat moment begint het eigenlijk al. We hebben contact.

Bij mij thuis in de praktijk hebben we eerst een kort gesprek, wanneer het de eerste keer is zal het gesprek iets langer duren. Ik vind het fijn om de belangrijke dingen van je te weten. Belangrijk voor mij zijn de zaken die van invloed hebben op de massage. En belangrijk is wat jij graag wilt delen met mij.

Ik beschouw een massage als kleine rituelen handelingen, zowel voor jou als voor mij. We doen het met aandacht en voornamelijk in stilte. Gehaast zijn en snelheid horen hier niet bij. Vertraging en ontspannenheid wel.

Ik ga mijn handen wassen en krijg je de tijd om je uit te kleden, je mag aanhouden wat je prettig vindt. Dan kruip je lekker onder het laken en ben ik er weer. Hoe de massage er dan uitziet, dat gaan we ontdekken. Het kan zijn dat ik veel op het laken werk, om hem daarna voor een deel weg te halen om met olie of was te masseren.

Ik luister voornamelijk naar je lichaam en mijn doel is om lichaam en geest weer in balans te brengen. Voor de een zal het een actieve massage zijn en voor de andere een rustigere. De een wil graag muziek op de achtergrond de andere in stilte.

Ik combineer graag de verschillende vormen met elkaar, soms is het heel fijn om te landen op de tafel met de klankschalen of Ocean drum. Je wordt door de schalen meer uitgenodigd om de gedachtestroom even uit te zetten. Wanneer je het koud hebt kan ik de tafelverwarmer aanzetten. Er ligt in ieder geval een schapenvachtje op de tafel.

Meestal begin je liggend op je buik, en na een poosje draai je je om op de tafel. Maar het kan ook andersom of op je zij. Soms is het niet fijn om op je buik te liggen. Dan vinden we daar een manier op.

Wanneer de massage afgerond is krijg je 10 minuten de tijd om na te liggen. De massage kan zo nog even na sudderen en inwerken. Daarna ga ik mijn handen wassen en kun jij je rustig aankleden. We drinken een glas water, delen wat over de massage en dan ga je weer naar huis. Probeer om deze dag niet te veel te doen. Je kunt natuurlijk gelijk aan het werk, maar het is fijner als je jezelf de tijd gunt om niet zoveel te doen.

hai! Tot sept heb ik massageluwe weken!